Partide memorabile pe barajul de la Tarnita!

Partide memorabile pe barajul de la Tarnita!

In acest an am avut parte de niste partide excelente pe barajul de la Tarnita. A fost primul an in care am reusit sa prind mai multi scobari aproape la fiecare partida. In acest articol doresc sa va impartasesc cateva sfaturi, ce m-au ajutat sa prind mai multi pesti ca si in ani trecuti.

1. Localizare: locatia aleasa pentru pescuit este cruciala, avand in vedere ca este vorba de un lac de acumulare care se extinde pe o suprafata mare si in unele zone este foarte adanc. Pentru partidele mele am ales o zona cu adancime mica ( cam 5-6 metrii la o distanta de 10 metrii de mal), cu un substrat pietruit. Nu stiu din ce cauza, dar scobarul si cleanul prefera aceasta zona, cu adancime mica.

2. Nada si momeala: am observat pe durata partidelor ca singura nada, care atragea pesti mai mari in zona nadita era cea pe baza de cascaval sau parmezan, gen Serie Walter Feeder Barbel, Feeder X Super Scobar sau Tubertini Savette Cavedano. Nadele cu seminte prajite erau excelente pentru babusca, dar pentru scobari si cleni nu erau suficient de atragatoare.


Pe langa aroma nadei era important ca aceasta sa fie bogata in particule mai mari si in momeala vie.
Daca nada nu era suficient de bogata nutritiv, nu tinea pesti preocupati in zona nadita.
La nadirea grea am aruncat 10 bulgari mari de nada, urmand sa fac intretinerea cu bulgari mai mici, aruncati in intervale de 10 minute.
Pe carlig am folosit o combinatie de 2-4 viermi sau porumb dulce.3. Monturi, linii: in majoritatea partidelor am pescuit la tehnica match, cu pluta culisanta de 10 gr, in schimb colegul meu Levente avea rezultate foarte bune si la varga de 8 mt sau bologneza de 6 mt. Mai importanta decat tehnica aleasa a fost prezentarea liniei. Pentru pesti mai rasariti era important, ca momeala sa stea pe loc, chiar si in conditii de vant sau curent. Ca sa evit deplasarea liniei de pe patul de nada am lestat linia in asa fel, incat si alica de semnalizare de 0,15 grame sa fie pe substrat. Alica de semnalizare era urmata de un vartej micut, de nr. 14, de care am legat inaintasul de 40 de cm, construit din firul Tubertini Next de 0,0118 mm, la capatul careia am legat un carlig Tubertini Serie 18B nr. 16.
Am lestat pluta cu 8 grame de plumb, ce garanta stabilitatea monturii.

4. Evitati pescuitul in weekenduri: va recomand daca aveti posibilitatea sa evitati weekendurile, pentru ca atunci barajul devine foarte aglomerat si zgomotos din cauza turistilor si a barcilor cu motor.

Fire intinse si partide reusite la Tarnita!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *